Sfaturi simple pentru un stil de viata activ

Every day health

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Aveti un stil de viaţa sedentara? Iata 30 de minute pe zi de activitate usoara 

Activitatea fizica este importanta pentru o buna gestionare a diabetului zaharat. Cand sunteti activ, ardeti glucoza (zahar) si arderea caloriilor din zahar este esentiala pentru gestionarea greutatii. „Matematica este simpla: ardeti mai multe calorii decat consumati si veti pierde in greutate. Ramaneti activi si kilogramele pierdute nu se vor mai depune”, explica cercetatorii.

Un alt motiv bun pentru un stil de viata activ? Diabetul poate afecta vasele de sange si poate creste riscul de aparitie a bolilor de inima. Persoanele care sunt sedentare sunt aproape de doua ori mai predispuse la dezvoltarea bolilor de inima decat cele care sunt active.

Un al treilea motiv pentru a duce un stil de viata activ cand aveti diabet, este faptul ca acest lucru va poate ajuta sa reduceti dependenta de insulina sau de medicamente pentru diabet, sau chiar ambele.

Noi studii au relevat faptul ca sedentarismul va poate scurta viata. Cercetatorii americani au descoperit ca oamenii ar putea trai doi ani mai mult daca ar sta in repaus, asezati, mai putin de trei ore pe zi, evitand ceea ce se numeste „boli de sedere”.

Cum sa aveti un stil de viata activ

Activitatea fizica pe care o faceti nu trebuie sa fie neaparat o rutina formala de fiecare data. Activitatea fizica este pur si simplu punerea corpului in miscare, indiferent daca aceasta inseamna sa urcati scarile, sa adunaţi frunzele din gradina, sa aspirati, sau sa impaturiti rufele. Exercitiul formal, pe de alta parte, este o activitate planificata, structurata si repetitiva – cum ar fi ridicarea greutatilor, mersul pe o banda de alergat, jogging-ul sau jocul de tenis.

„Daca gestionati diabetul zaharat, aveti nevoie atat de activitate fizica, cat si de un exercitiu formal in viata dumneavoastra „, spun cercetatorii americani.

Asociatia Americana a Diabetului recomanda sa facem minim 30 de minute de exercitii moderate pana la intense, cel putin cinci zile pe saptamana. Daca nu aveti un ragaz de 30 de minute pentru a va dedica exercitiilor, puteti face 10 minute. Uneori avem tendinta sa adoptam un mod de a gandi de genul „totul sau nimic„, chiar daca faceti doar 20 de minute de miscare zilnic, este mai bine decat nimic.

De asemenea, nu va asteptati sa treceti de la zero activitate fizica la 30 de minute din prima saptamana. Incepeti incet si constant, si veti avea mai mult succes cu planul de fitness.

Etichete: / / / / / /

Every day health

Pe acelasi subiect:


Ce mecanism biologic leaga diabetul de parodontita?

Diabetul si parodontita

Activitati usoare pentru mai multa miscare

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere