Tratamentul diabetului

Redactia Diabet-AZ | Rubrica: Tratament diabet | 18 aprilie 2019


Administrarea de insulina sau alte medicamente pentru diabet este adesea o parte a tratamentului diabetului zaharat. Impreuna cu alegerile sanatoase ale alimentelor, practicarea activitatilor fizice cu regularitate, evitarea sedentarismului si renuntarea la fumat, medicina te poate ajuta sa gestionezi boala, fiind disponibile astazi o multime de optiuni de tratament. La fel de important este pentru un pacient sa piarda in greutate macar 5-10% si sa-si mentina la valori optime tensiunea arteriala, in felul acesta putand sa amane aparitia complicatiilor bolii diabetice.

Tratamentul in diabetul zaharat de tip 1

Daca ai diabet de tip 1, trebuie sa iei insulina deoarece organismul nu mai produce acest hormon. Vei avea nevoie sa utilizati insulina de mai multe ori pe parcursul zilei, inclusiv la mese. De asemenea, poti folosi o pompa de insulina, care iti ofera doze mici, bine stabile, pe toata durata zilei. Informatii utile despre insulina gasesti aici

Tratamentul in diabetul zaharat de tip 2

Unele persoane cu diabet zaharat de tip 2 isi pot gestiona boala prin modificarea radicala a stilului de viata, practic trebuie sa aleaga un stil de viata sanatos care sa constea in alegeri alimentare sanatoase si sa faca miscare. Insa, o multime de persoane diagnosticate cu diabet zaharat tip 2 au nevoie de medicamente pentru a gestiona boala. Aceste medicamente pot include pastile de diabet sau medicamentele pe care si le injecteaza sub piele – insulina. Peste ani, este foarte posibil, ca pacientul sa aiba nevoie de mai mult de un medicament pentru tratamentul diabetului zaharat pentru a-si controla glicemia. Chiar daca nu iei insulina imediat dupa diagnostic, sunt mari sanse sa ai nevoie in viitorul apropiat sau in anumite situatii speciale.

Citeste mai multe despre tratamentul diabetului zaharat tip 2 aici

Etichete: / / / /

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate