Tratarea neuropatiei diabetice si a circulatiei deficitare

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Tratamentul specific al bolilor care pot afecta gambele si talpile la persoanele cu diabet zaharat – neuropatie diabetica si circulatie sanguina deficitara la nivelul gambelor si talpilor – este necesar.

S-a demonstrat ca un control riguros al cantitatii de glucoza din fluxul sanguin reduce riscul de neuropatie, incetineste evolutia acesteia si contribuie la imbunatatirea starii generale.

Reducerea altor factori de risc in cazul neuropatiei diabetice si a circulatiei sanguine deficitare la nivelul gambelor si talpilor poate fi de asemenea utila. Acestea includ:

  • renuntarea la fumati;
  • tratarea hipertensiunii arteriale;
  • gestionarea nivelului de colesterol;
  • pierderea in greutate daca sunteti supraponderal.

Cand trebuie sa consultati medicul sau podiatrul

Orice rana pe piele trebuie tratata imediat, consultati medicul sau podiatrul. Aflati cauza care a provocat leziunea ca sa puteti preveni pe viitor.

Daca aveti talpile fierbinti la atigere si umflate consultati medicul, mai ales daca aceste caracteristici persista. Este posibil sa fie o infectie care trebuie tratata cu antibiotice.

Infectiile unghiilor de la picioare trebuie tratate prompt.

Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti dureri sau observati modificari ale culorii sau temperaturii la nivelul talpilor si gambelor.

Picioarele trebuie, de asemenea, examinate in mod regulat de catre un medic, specialist in boli diabetice sau podiatru. Medicul sau podiatrul va poate sfatui cu privire la ingrijirea picioarelor si, de asemenea, in alegerea incaltamintei adecvate.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere