Varsta inaintata si obezitatea sunt cei mai mari factori de risc in cazul infectiei cu COVID-19

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Recent au fost publicate noi cercetari referitoare la principalii factori de risc in infectia cu COVID-19.

Ele au aratat ca persoanele in varsta sau cele care sufera de obezitate prezinta un risc mai mare de a necesite spitalizare in cazul infectarii cu COVID-19, decat cele cu cancer sau boli pulmonare.

Au fost facute doua studii pe 8.000 de persoane cu varste peste 65 de ani sau obezi, iar rezultatul a evidentiat faptul ca varsta si obezitatea sunt cei mai mari factori de risc si pot genera forme severe ale infectiei cu coronavirus.

Unul dintre cele doua studii, publicat in revista „Clinical Infectious Diseases” (Boli clinice infectioase), a subliniat ca persoanele obeze cu varsta sub 60 de ani au prezentat un risc de doua ori mai mare de a necesita spitalizare si ventilație mecanica.

Factor de risc epidemiologic

Iata ce declara cercetatorii: „Din pacate, obezitatea la persoane [sub 60] este un factor de risc epidemiologic recent identificat, care poate contribui la cresterea ratei mortalitatii.”

Aceasta problema se poate agrava deoarece una dintre provocarile cu care ne confruntam in aceasta perioada a distanțarii sociale este evitarea cresterii in greutate. Cu toate acestea, alimentatia poate juca un rol imens in efortul de a scadea in greutate, de a gestiona nivelul glicemiei si de a ramana in forma si sanatosi pe durata carantinei.

Celalalt articol de studiu a descoperit ca aproape jumatate (46%) dintre persoanele infectate cu COVID-19, care au necesitat spitalizare, aveau peste 65 de ani.

Datorita vitezei de raspandire a infectiei cu coronavirus si a cresterii efortului cercetatorilor in combaterea ei, lucrarea este in prezent in curs de revizuire, ceea ce inseamna ca rezultatele nu pot fi inca utilizate in orientarea clinica. Cu toate acestea, cercetatorii sustin cu tarie ca, desi varsta constituia o preocupare, obezitatea a fost cel mai mare factor de risc in cazul infectiei cu COVID-19.

Afectiunea cronica cu cel mai mare risc

„Afectiunea cronica cu cel mai mare risc de a dezvolta o situatie critica (ca urmare a infectarii cu COVID-19) a fost obezitatea, cu un procent substanțial mai mare decat orice boala cardiovasculara sau pulmonara.”

Se considera ca motivul pentru care persoanele obeze sunt mai expuse riscului este faptul ca sistemul lor imunitar este implicat in incercarea de vindecare a inflamațiilor care au fost cauzate de grasimea in exces din organism. Legatura dintre obezitate, grasimea corporala si inflamație este complexa, cu dovezi din ce in ce mai serioase ca excesul in greutate are legatura cu aspecte diferite si multiple ale sindromului metabolic. De fapt, se crede ca aproape 23.000 de cazuri de cancer ar putea fi evitate in fiecare an in Marea Britanie, prin menținerea unei greutați corporale sanatoase.

Rezultatele cercetariilor au fost publicate pe site-ul arhivei medRxiv.

Etichete: / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere