Activitati usoare pentru mai multa miscare

Every day health

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Daca nu puteti gasi timp pentru a va dedica unor exercitii regulate, cu siguranta va doriti sa va intensificati activitatea fizica pe parcursul zilei pentru a gestiona mai usor diabetul. Studiile arata ca o activitate fizica intensa, in reprize, pe tot parcursul zilei poate fi la fel de benefica ca si mersul la sala de sport sau chiar jogging-ul. Cercetarile au analizat mai mult de 6.000 de adulti si au descoperit ca aproape jumatate au respectat cele 30 de minute cu reprize scurte de exercitiu fizic. Doar 10% au raspuns recomandarii de a efectua 30 de minute de exercitii fizice impartite in reprize mai lungi cu exercitii structurate.

Deci, cum sa duceti un stil de viata activ si sa cresteti cantitatea de glucoza pe care o ardeti pe parcursul zilei? Incercati aceste activitati usoare:

Ridicati-va si umblati in timp ce vorbiti la telefon. Puteti folosi acest truc la domiciliu si la serviciu.

Ascundeti telecomanda. Cand doriti sa schimbati canalul la televizor, va trebui sa va ridicati.

Mariti timpul dedicat treburilor marunte in gospodarie. Cind spalaţi rufe faceti doua drumuri in spalatorie, una cu rufe inchise la culoare si apoi cu cele albe. Apoi, scoateti hainele spalate in loturi mici pentru a mari numarul deplasarilor. De asemenea, duceti alimentele de la masina in casa cate o punga, nu toate odata.

Daca aveti caine luaţi-l la o plimbare sau o jogging impreuna.

Nu ocoliţi treburile casnice. Veti arde un numar surprinzator de calorii prin spalarea masinii, stergerea podelei sau prin curatarea gradinii.
Alegeti un loc de parcare, pe cat posibil, mai departe de cladirea unde lucrati, de cabinetul medicului dvs. sau de supermarket. „Cand mergi pe jos o faci cu un scop”, spun cercetatorii.

Cand este posibil, nu trimiteti colegilor e-mail-uri. Ridicati-va si duceti-le mesajul personal.

Utilizati scarile in locul ascensoarelor din cladiri.

Mergeti pe jos o portiune din drumul spre serviciu. Coboara cu o statie sau doua inainte de destinatie.

Folositi bicicleta cand mergeti la cumparaturi mai degraba decat masina. Duceti copiii la scoala cu mijloacele de transport in comun si nu cu masina mica.

Alegeti sa faceti diverse activitati fizice impreuna cu familia. In loc sa mergeti la film, mergeti la un muzeu sau la o gradina zoologica.

Desi practicarea exerciţiilor fizice 30 de minute in majoritatea zilelor este benefica, este importanta si introducerea activitaţilor fizice, in diverse moduri, in viata dvs. Chiar si in reprize scurte, puteti obtine multe beneficii pentru sanatate, inclusiv in mai buna gestionare a diabetului.

Etichete: / / / / / / /

Every day health

Pe acelasi subiect:


Ce mecanism biologic leaga diabetul de parodontita?

Diabetul si parodontita

Sfaturi simple pentru un stil de viata activ

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere