Acidul clorogenic stabilizeaza nivelul glicemiei

Anca Rusen | Rubrica: Controlul glicemiei | 14 martie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Acidul clorogenic este o substanta naturala care se regaseste intr-o multime de plante medicinale, fiind considerat un real inamic in lupta cu obezitatea. De asemenea, studii realizate pe pacientii cu diabet zaharat au aratat ca acidul clorogenic reduce nivelul glicemiei si o stabilizeaza pe termen lung.

De asemenea, el poate contribui si la reglarea nivelului glicemiei fiind eficient la pacientii cu diabet zaharat.

Dintre fructe, cele mai bogate in acid clorogenic sunt: prunele (au continutul cel mai ridicat), merele, perele, caisele, piersicile, nectarinele, afinele, capsunile, fragii si gutuile.

Cantitati insemnate din aceasta substanta gasim si in legume, de exemplu in patrunjel si telina (radacina), rosii, vinete, cartofii. Campioanele autohtone la continutul de acid clorogenic sunt insa plantele medicinale, mai ales radacinile de: brusture, echinacea, papadie. Totodata, cafeaua verde este un bautura care contine aceasta substanta benefica organismului.

Retine! Pentru a beneficia la maximum de aceasta substanta, vom consuma doar vegetalele crude, nepreparate termic, deoarece prin fierbere se pierde mai mult de 80% din acidul clorogenic existent in alimente.

Medicul Mehmet Cengiz Oz, specialist in cardiologie dar si in nutritie, a facut anumite teste si la final a sustinut ca acidul clorogenic este un medicament natural pentru slabit. Mai mult, acidul clorogenic este important si pentru mentinerea constanta a glicemiei. Mai mult, se pare ca poate si stopa formarea celulitei.

Totodata, se pare ca acidul clorogenic contribuie si la protejarea sistemului nervos de procesele degenera­tive, implicit de Parkinson.

Etichete: / / / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Este laptele asa de sanatos pe cat credem?

Dieta „fix la fix” sau un astfel de stil de viata ajuta persoanele cu diabet?

Cum sa tinem evidenta numarului de calorii la o masa

Cum stiu ce dieta este potrivita pentru mine?

Ce aliment / ingredient sa evitam sau ce combinatii alimentare?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere