Pacienti Asistente Medici

Alunele de padure scad nivelul colesterolului

Anca Rusen | Rubrica: Educatia pacientului | 31 ianuarie 2019

Un studiu realizat în 2015, în America, a aratat că introducerea in dieta a alunelor de padure duce la scaderea colesterolului si ca ar putea ajuta in controlul diabetului. De asemenea, fructele alunului imbunatatesc intoleranta la glucoza si au un nivel crescut de mangan, care este un aliat de nadejde in lupta contra diabetului zaharat.

Beneficiile alunelor de padure asupra sanatatii sunt insa mult mai multe. De exemplu, acestea contin o multime de minerale, vitamine, acid folic, toate acestea contribuind la promovarea starii de sanatate. Ele scad riscul de boli cardiovasculare, amelioreaza starile depresive și micșorează riscul pentru malformatii congenitale.

Sunt bogate in antioxidanti, au o multime de vitamine si minerale, toate acestea contribuind la combaterea actiunii radicalilor liberi din organism si astfel previn anumite afectiuni grave.

Reduc inflamatia din corp, deoarece sunt bogate in vitamina E.

Contribuie la prevenirea bolilor degenerative ale creierului in cazul persoanelor care sunt la varsta a treia.

Pe acelasi subiect:


Testarea glicemiei: cand, cum si de ce

Schimbarea regimului alimentar contribuie la diminuarea cu 10% a excesului ponderal

Relatia dintre diabet si depresie este bidirectionala

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Rolul controalelor periodice si importanta masurarii glicemiei

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate