Cum se manifesta durerile de picioare cauzate de diabet?

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Diabetul poate provoca probleme pe termen lung in organism, mai ales daca glicemia nu este controlata in mod eficient, iar nivelul zaharului din sange ramane ridicat timp de mai multi ani. Glicemia ridicata poate provoca neuropatie diabetica, care duce la leziuni ale nervilor ce transmit impulsuri de la maini si picioare.

Neuropatia diabetica poate provoca amorteala sau furnicaturi in degetele de la maini si picioare. Un alt simptom este o durere constanta, acuta, ascutita (durerere diabetica a terminatiilor nervoase). Durerea este usoara la inceput, dar se poate agrava in timp si se poate intinde pe tot piciorul sau pe brate. Mersul pe jos poate fi dureros si chiar si cea mai usoare atingere poate provoca o durere insuportabila.

Pana la 50% dintre persoanele cu diabet se confrunta cu dureri la nivelul terminatiilor nervoase. Leziunile nervoase afecteaza somnul, calitatea vietii si, de asemenea, pot provoca depresie.

Tratamente pentru durerile diabetice la nivelul nervilor

Nervii deteriorati nu pot fi inlocuiti. Cu toate acestea, exista modalitati prin care se poate preveni lezarea acestora si ameliorarea durerii.

In primul rand trebuie tinut sub control nivelul glicemiei pentru a evita complicatiile. Impreuna cu medicul dvs. stabiliti o schema de control si monitorizare a nivelului glicemiei. Medicul poate stabili o scadere a glicemia inainte de mase pana la 130 miligrame pe decilitru (mg/dL) si la mai putin de 180 mg/dL dupa mese.

Apelati la diete, exercitii fizice si tratament medical pentru a aduce glicemia in limite normale. Tineti sub control alte probleme de sanatate, cum ar fi greutatea corporala si fumatul, care agraveaza boala diabetica. Daca este necesar, se poate apela la sfatul medicului pentru gasirea unor modalitati eficiente de a pierde in greutate sau de a renunta la fumat.

Fizioterapia

Unele tratamente bazate pe terapie fizica, precum inotul, pot ajuta la tratarea neuropatiei diabetice. Exercitiile cu impact moderat asupra corpului sunt cele mai eficiente, deoarece exercitiile cu impact ridicat pot provoca rapid senzatii de amorteala la nivelul nervilor.

Un kinetoterapeut specialiazat in neuropatia diabetica si diabet poate ajuta pacientul ca prin metode ale terapiei fizice sa previna lezarea nervilor sau aparitia unor complicatii suplimentare. De asemenea, tineti cont de faptul ca terapia fizica poate calma durerea diabetica la nivelul nervilor, dar nu o poate vindeca.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere