De ce nu pot face bai la picioare diabeticii?

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Diabeticii pot folosi sarurile Epsom?

Leziuni ale piciorului si diabetul

Daca aveti diabet, trebuie sa stiti ca orice leziune aparuta la nivelul piciorului poate fi o posibila complicatie a acestei boli. Afectiuni ale piciorului sunt adesea cauzate de circulatia sanguina deficitara si de leziuni la nivelul nervilor. Ambele probleme sunt cauzate de un nivel ridicat al zaharului din sange.

O buna ingrijire a picioarelor va reduce riscul unor complicatii ale bolii diabetice. Desi unele persoane folosesc sare Epsom pentru bai la picioare, acest remediu la domiciliu nu este recomandat persoanelor cu diabet deoarece exista riscul aparitiei unor probleme. Cereti sfatul medicului inainte de a face bai cu saruri Epsom.

Ce este sarea Epsom?

Sarea Epsom se mai numeste si sulfat de magneziu si este numita dupa un izvor amar, salin situat in Epsom Surrey, Anglia. Sarurile Epsom sunt diferite de sarurile traditionale, deoarece ele sunt minerale pure, naturale, compuse din magneziu si sulfat, folosite uneori ca remediu casnic pentru dureri musculare, vanatai si fracturi. In unele cazuri, sarea Epsom este folosita in bai calde pentru relaxare sau detoxifiere.

Daca aveti diabet, consultati-va cu medicul dumneavoastra inainte de a face bai la picioare cu sare Epsom pentru a evita complicatiile. In cazul diabeticilor este recomandata igiena picioarelor in fiecare zi, dar nu si inmuierea lor in apa calda mai mult timp. Acest lucru poate genera uscaciunea pielii si aparitia unor leziuni care se pot infecta.

Magneziul si sulfatul sunt usor de absorbit prin piele in fluxul sanguin al corpului intr-un mediu ca apa de baie unde se creeaza un proces numit osmoza inversa. De aceea sarurile Epsom sunt recomandate ca supliment de magneziu. Totusi diabeticilor le sunt recomandate suplimente de magneziu concepute pentru utilizare orala.

Diabetul zaharat scade nivelul de magneziu, un mineral care joaca un rol important in corp. Cercetarile sugereaza ca suplimentele orale de magneziu pot ajuta la scaderea nivelului de glicemie si colesterol din sange la unele persoane cu diabet.

Cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va recomanda sarea Epsom, evitati utilizarea acestui produs pentru bai la picioare.

Pentru completarea dietei cu suplimente orale de magneziu, adresati-va medicului pentru mai multe informatii. Specialistul va poate ajuta sa evaluati potentialele beneficii si riscuri ale suplimentelor orale si, de asemenea, va poate recomanda un anumit produs si doza ce trebuie administrata.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere