Hipertrigliceridemia este o boala ce se caracterizeaza prin cresterea peste valorile normale a trigliceridelor serice, peste valoarea de 160 mg/dl. Hipertrigliceridemia este o forma de dislipidemie, care poate exista singura sau poate coexista impreuna cu hipercolesterolemia, formand forma mixta a dislipidemiei. Principiile alimentare care se aplica in dieta hipertrigliceridemiilor sunt similare cu cele care se » Mai mult
Hipercolesterolemia este boala in care pacientul prezinta nivele crescute ale colesterolului total. Este vorba de valoarea de 200 mg/dl, valori crescute la LDL colesterolului, peste valoarea de 130mg/dl si valori scazute ale HDL colesterol, sub 45 mg/dl la barbati si sub 55 mg/dl la femei. Aceasta forma de dislipidemie poate fi cauzata de alimentatie sau » Mai mult
Atunci cand consumul unor alimente si bauturi fierbinti sau reci sau o simpla gura de aer intr-o zi mai racoroasa provoaca disconfort chiar si in lipsa cariilor dentare, acesta poate fi un semn clar al demineralizarii smaltului dentar. In astfel de cazuri, Mihaela Dan, medic specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune ca o » Mai mult
Dietele sarace sunt printre principalele cauze de boala la nivel global, reprezentand aproape unul din cinci decese, potrivit unui studiu publicat saptamana trecuta de Medscape.
[sc_fs_faq html=”false” headline=”p” img=”” question=”Ce fructe sunt permise in diabet?” img_alt=”” css_class=”” ]Iata ce fructe au un continut scazut de zahar: Mere, ananas, coacaze si pere. Acestea contin de exemplu, 10 grame la 100 g de fruct si sunt extrem de sanatoase pentru organism. Portocale – au 9 grame de zahar la 100 de grame » Mai mult
Renunta la zahar, la paine, cartofi, paste fainoase, cereale si orez daca iti doresti sa slabesti sanatos si mai ales daca ai fost diagnosticat cu diabet zaharat tip 2 si esti supraponderal.