Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 20 noiembrie 2018
De asemenea, specialistii sustin ca atunci cand consumi carbohidrati pe care ii iei din fructe nu ii poti compara cu cei pe care organismul ii primeste atunci cand mananci alimente nesanatoase. Cu alte cuvinte carbohidratii din fructe si legume sunt mai sanatoase decat cele care se regasesc in painea alba, cereale dulci sau in chipsuri. Explicatia este foarte simpla. Painea alba nu iti ofera decat calorii goale, in schimb fructele contin vitamine si substante nutritive care ii dau organismului fibre. Specialistii mai spus si ca fibrele asigura satietatea, previn hemoroizii si ajuta la scaderea colesterolului.
Iata ce fructe au un continut scazut de zahar:
Mere, ananas, coacaze si pere. Acestea contin de exemplu, 10 grame la 100 g de fruct si sunt extrem de sanatoase pentru organism.
Portocale – au 9 grame de zahar la 100 de grame de fruct. Mai mult, desi contine zahar, un fruct mediu are si 3 grame de fibre.
Pepenele galben – 8 grame zahar la 100 grame de fructe. Acest fruct este foarte sanatos, fiind bogat in potasiu, vitamina A si vitamina C.
Pepene rosu – 6 grame de zahar la 100 de grame de fruct. Contine foarte multa apa si are un continut redus de calorii.
Zmeura – 4 grame zahar la 100 de grame de fruct. Are atat de multe beneficii zmeura incat ar trebui sa o avem mereu in casa, fie si tinuta la congelator. Zmeura este o sursa buna de fibre, care ajuta la reglarea digestiei noastre si a nivelului zaharului din sange.