Pacientul diabetic este o persoana ce are niste caracteristici speciale de care trebuie sa tina cont pe timpul anotimului rece. O persoana cu diabet zaharat are o imunitate mai scazuta si de aceea este mai predispus catre a face boli grave pe timpul iernii. Primul sfat, care ar trebui sa fie obligatoriu, este ca pacientul » Mai mult
Hipertrigliceridemia este o boala ce se caracterizeaza prin cresterea peste valorile normale a trigliceridelor serice, peste valoarea de 160 mg/dl. Hipertrigliceridemia este o forma de dislipidemie, care poate exista singura sau poate coexista impreuna cu hipercolesterolemia, formand forma mixta a dislipidemiei. Principiile alimentare care se aplica in dieta hipertrigliceridemiilor sunt similare cu cele care se » Mai mult
Hipercolesterolemia este boala in care pacientul prezinta nivele crescute ale colesterolului total. Este vorba de valoarea de 200 mg/dl, valori crescute la LDL colesterolului, peste valoarea de 130mg/dl si valori scazute ale HDL colesterol, sub 45 mg/dl la barbati si sub 55 mg/dl la femei. Aceasta forma de dislipidemie poate fi cauzata de alimentatie sau » Mai mult
Exemple de diete (160, 180, 200, 220g HC) Dieta pacientului cu diabet zaharat va fi centrata pe cantitatea de glucide pe care acesta va avea voie sa o consume. Asa numitii hidrati de carbon (HC) care vor trebui numarati si pacientul va trebui sa nu depaseasca un numar stabilit de catre medicul diabetolog/dietetician sau nutritionist. » Mai mult
Tipul de dieta a pacientului tratat cu insulina difera in functie de tipul de diabet zaharat dar si de schema de insulina pe care pacientul o are. Pentru a vedea tipurile de insulina, dar si modalitatea lor de actiune, va rugam sa accesati articolele: “Totul despre insulina” si “ Tipuri de insulina”. Un pacient cu » Mai mult
In tratamentul diabetului zaharat, la fel de importanta ca si medicatia este dieta. Daca pacientul nu va respecta dieta atunci nici un tratament nu va functiona si nu ii va aduce acestuia echilibrul glicemic. In ghidurile internationale de tratament ale diabetului zaharat de tip 2, prima masura care se aplica, unui pacient nou diagnosticat, este » Mai mult
Potrivit unui studiu condus de cercetatorii de la Universitatea Cambridge, consumul de iaurt este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2.
Multi oameni inca nu stiu ce este adevarat si ce este gresit, fals atunci cand aud despre diabetul zaharat. Sa fie adevarat faptul ca dieta persoanelor cu diabet este complet diferita de a familei, sau ca un copil poate lua diabet zaharat de tip 1 de la colegul de banca? Sunt intrebari banale la care » Mai mult
Este important ca un diabetic sa-si controleze nivelul zaharului din sange si una dintre cele mai usoare cai de a face acest lucru este sa-şi schimbe dieta. Tinerea sub control a diabetului, in principal prin injectii cu insulina sau schimbari ale stilului de viata, este vitala. Aceste abordari urmaresc sa restabileasca controlul nivelului de glucoza, » Mai mult
Alimentatia are un rol esential in mentinerea starii de sanatate. Cu atat mai mult daca persoana in cauza a fost diagnosticata cu diabet zaharat sau cu prediabet alimentatia este cuvantul cheie in mentinerea unui echilibru. Despre ce alimente pot consuma persoanele diagnosticate cu prediabet sau ce alimente nu au voie, precum si despre etapele si » Mai mult