Infectia cu rotavirus ar putea fi cauza declansarii diabetului de tip 1

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Rotavirusul este un virus infectios care apare in stomac si reprezinta o cauza majora a gastroenteritei, o afectiune care provoaca diaree si varsaturi.

Programele de vaccinare din Australia au scazut semnificativ rata mortalitatii ca urmare a infectiei cu rotavirus, iar in Marea Britanie, Societatea Nationala de Sanatate raporteaza ca vaccinarea impotriva rotavirusului a redus mortalitatea cu mai mult de 70% .

Cercetatorii australieni au observat o scadere cu 15% a incidentei diabetului de tip 1 la copiii cu varsta sub patru ani, dupa introducerea vaccinarii anti-rotavirus in Australia.

Autorii studiului au declarat: „Vaccinarea impotriva rotavirusului poate avea un beneficiu suplimentar pentu unii copii, reprezentand o preventie primara impotriva diabetul de tip 1.”

Cercetatorii au examinat indicii la nivelul moleculelor care au aratat asemanari puternice intre rotavirus si anticorpi anti-celule insulare pancreatice. Faptul ca rotavirusul imita auto-anticorpii duce la ipoteza ca rotavirusul ar putea declansa diabetul de tip 1.

Echipa de cercetatori evidentieza studii care asociaza o scadere a incidentei diabetului de tip 1 cu vaccinarea anti-rotavirus.

Intr-unul din studiile analizate, a existat o scadere cu 41% a incidentei diabetului de tip 1 in randul copiilor, care au fost vaccinati impotriva infectiei cu rotavirus. Datele au aratat incidenta a 12,2 cazuri de diabet tip 1 la 100.000 persoane din rindul celor care au fost vaccinati, comparativ cu 20,6 cazuri la acelasi numar de persoane nevaccinate.

Cercetarile continua pentru a identifica care dintre copii au cea mai mare nevoie sa fie protejati de vaccinarea anti-rotavirus. Echipa este, de asemenea, interesata sa vada daca rotavirusul infecteaza pancreasul uman inaintea aparitiei anticorpilor anti-celule insulare pancreatice.

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere