Nucile, alimente de baza pentru diabetici

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 14 ianuarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Stilul de viata are un impact semnificativ asupra diabetului de tip 2, dieta avand un rol major. Nucile sunt o buna sursa de nutritie si ofera o serie de beneficii pentru sanatate. Mai mult, aceste ajuta in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat.

O dieta sanatoasa te poate ajuta sa gestionezi nivelurile de zahar din sange si sa reduci riscul de complicatii.

Specialistii sustin ca nucile sunt benefice celor care au diabet zaharat. Explicatia consta in faptul ca nucile contin niveluri ridicate de grasimi benefice organismului. De asemenea, fructele cu coaja lemnoasa sunt bogate in proteine, nutrienti esentiali, dar contin si fibre, vitamina E, acid folic, minerale (magneziu si potasiu), dar si antioxidanti.

Mai mult, datorita continutului bogat de substante nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inima, combaterea diabetului si pentru imbunatatirea memoriei.

Nucile fiind foarte sarace in zahar, ceea ce le face un aliment de baza pentru diabetici. Acestea contin un procent mic de glucide, contribuind la ameliorarea acestei afectiuni.

Nucile verzi contin o cantitate foarte mare de iod si ofera energia necesara unui om, fiind printre alimentele aproape complete din punct de vedere nutritiv. Acestea sunt bogate in fibre si vitamine: A, E, cele din complexul B (B2, B6, B9, B12), magneziu si antioxidanti. De asemenea, contin acizi grasi esentiali Omega-3, precum si melatonina. Cojile verzi ale nucilor au efecte antiinfectioase, depurative si stimulatoare ale activitatii tiroidei. Frunzele de nuc au proprietati hipoglicemiante, diuretice, previn si combat infectiile tubului digestiv si pe cele renale.

Atentie! Medicii spun insa ca nu toate nucile au aceste proprietati benefice si pot fi consumate de cei care au diabet zaharat. De exemplu, nucile sarate este bine sa fie evitate.

 

Etichete: / / / / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Este laptele asa de sanatos pe cat credem?

Cincisprezece beneficii ale sucului de rodie pentru sanatate

Cand si de ce se mareste cantitatea de insulina?

Ce aliment / ingredient sa evitam sau ce combinatii alimentare?

Sucurile din fructe si diabetul zaharat

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere