Stevia, indulcitorul natural pentru diabetici, poate creste si la noi

Redactia Diabet-AZ | Rubrica: Alimentatie diabet | 16 mai 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Specialistii de la Statiunea de Cercetare Legumicola din Buzau au reusit sa aclimatizeze stevia, planta indulcitor natural, buna inclusiv pentru diabetici.

De curand, specialistii in cercetare legumicola de la noi au facut ca stevia sa poata creste si aici. Deocamdata, insa, doar in serele de la Buzau, insa nu este exlus ca in urmatorii ani sa poata fi produsa la liber.

“Se cautau solutii pentru indulcitori naturali care sa nu afecteze bolnavii de diabet, asa au luat fiinta noile teme de cercetare”, a declarat cercetatorul Costel Vanatoru pentru Digi24.

Calitatile steviei au fost supune nenumaratelor studii de oameni de stiinta din toata lumea si s-a concluzionat ca aceasta este cel mai bun indulcitor ce poate fi consumat fara teama caloriilor sau a reactiilor adverse, inclusiv de catre diabetici.

Indulcitorul natural

Stevia rebaudiana, indulcitorul natural, creste in special in tari din America de Sud si nu inseamna acelasi lucru cu Stevia Rumex patientia, planta ce creste spontan primavara, pe pasunile din zonele de deal si de munte de la noi.

Conform site-ului Agroteca, cel mai mare utilizator de stevie din lume este Japonia, care de zeci de ani sustine o puternica miscare pentru eliminarea din alimente a indulcitorilor artificiali si a zaharului.

Etichete: / /

Pe acelasi subiect:


Este laptele asa de sanatos pe cat credem?

Ce aliment / ingredient sa evitam sau ce combinatii alimentare?

Sucurile din fructe si diabetul zaharat

Aperitive sanatoase de sarbatori

Chiar si bauturile naturale dulci pot creste riscul de diabet

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere