Sucul de telina scade glicemia

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 8 noiembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Beneficiile sucului de telina sunt cunoscute de multi ani, telina fiind utilizata nu doar ca aliment ci si ca adjuvant in numeroase afectiuni inca de pe vremea dacilor. Totodata, telina este si un remediu bun pentru reglarea glicemiilor, sucul de telina fiind recomandat persoanelor cu diabet zaharat.

Practic, telina are efecte hipoglicemiante, consumul de telina fiind astfel recomandat pacientilor diagnosticati cu diabet zaharat.

Si pentru persoanele care doresc sa slabeasca sau cele care au probleme legate de obezitate pot consuma cu incredere acest suc care se face foarte usor in casa. Este cunoscut faptul ca telina poate diminua senzatia de foame. Mai exact, prin efectele diuretice si depurative, telina favorizeaza scaderea grasimilor si a apei din organism avand astfel o actiune directa asupra obezitatii.

Daca vrei poti face fie un suc simplu alcatuit numai din telina, sau poti pune si leustean si patrunjel fiindca si acestea au acelasi efect de reglare a glicemiei si de crestere a raspunsului organismului la actiunea insulinei.

Telina, benefica in multe afectiuni

Frunzele cat si radacinile au o multitudine de proprietati terapeutice care ajuta in probleme ale aparatului digestiv precum sunt gastritele, digestie lenta, arsuri stomacale, lipsa poftei de mancare, sau problemele legate de functionarea bilei.

De asemenea, fiind bogata in vitamine, minerale si acizi organici, telina este un bun tonic al sistemului nervos, fiind recomandat sucul in perioadele de stres intens.
Telina are proprietati sedative, tonice si poate preveni astenia, insomnia sau chiar durerile de cap.

Etichete: / / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Este laptele asa de sanatos pe cat credem?

Cincisprezece beneficii ale sucului de rodie pentru sanatate

Cand si de ce se mareste cantitatea de insulina?

Ce aliment / ingredient sa evitam sau ce combinatii alimentare?

Sucurile din fructe si diabetul zaharat

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere