Cum pot femeile reduce riscul de diabet tip 2

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Femeile care lucreaza 45 de ore, sau mai mult, pe saptamana, sunt sfatuite sa ia in considerare scurtarea programului de munca pentru a reduce riscul de diabet tip 2.

Cercetatorii canadieni raporteaza un risc cu 63% mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 la femeile care au lucrat 45 sau mai multe ore pe saptamana, comparativ cu femeile care au lucrat intre 35-40 de ore.

Rezultatele au relevat, de asemenea, un risc scazut in randul femeilor care au lucrat intre 30-40 de ore in fiecare saptamana.

Cercetatorii au examinat 7.065 de lucratori cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani, care au fost urmariti in perioada 2003 – 2015, impartiti in grupuri diferentiate in functie de un numarul de ore lucrate: 15-34 ore, 35-40 ore, 41-44 ore si 45 sau mai multe ore de munca pe saptamana.

Au mai fost luati in considerare si alti factori, inclusiv varsta, starea civila, etnia, locul de nastere, starea de sanatate la momentul studiului, greutatea si stilul de viata.

De asemenea, cercetatorii au avut in vedere tipul de munca efectuata de subiecti: in birou, activa sau in ture, precum si volumul de munca din anul precedent.

Rezultatele studiului

Conform rezultatelor, unul din 10 participanti a continuat sa dezvolte diabet de tip 2. In general, dezvoltarea diabetului de tip 2 s-a dovedit a fi mai frecventa la barbati, varstnici si persoane obeze.

In ciuda faptului ca mai multi barbati au fost diagnosticati cu diabet, durata saptamanii de lucru nu a fost asociata cu riscul de diabet tip 2 la acestia. Analiza a relevat, de fapt, ca riscul de diabet de tip 2 la barbati tinde sa fie redus la cei care au lucrat excesiv.

Dar la femeile care au lucrat 45 de ore sau mai multe, pe saptamana, a existat un risc cu 63% mai mare in comparatie cu femeile care au lucrat intre 35-40 de ore. Acest risc a fost usor redus atunci cand au fost luati in considerare alti factori contribuitori.

Cercetatorii au concluzionat: „Avand in vedere cresterea rapida si substantiala a prevalentei diabetului in Canada si in intreaga lume, identificarea factorilor de risc modificabili, cum ar fi programul lung de lucru, este de o importanta majora pentru o mai buna preventie si adaptarea politicilor in domeniu, deoarece ar putea preveni numeroase cazuri de diabet si alte boli cronice derivate din diabet.”

Etichete: / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere