Preventia diabetului zaharat de tip 2

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


In preventia diabetului zaharat de tip 2 cea mai buna solutie pentru prevenirea diabetului zaharat de tip 2 este schimbarea stilului de viata prezent.

Preventia diabetului zaharat de tip 2 trebuie sa inceapa inca din copilaria mica, de la gradinita sau scoala, atunci cand se formeaza obiceiurile alimentare si se poate educa copilul sa manance sanatos si sa indrageasca sportul. Este important ca schimbarea stilului de viata si formarea unor obiceiuri alimentare sa se faca in toata familia. In felul acesta de exemplu, copilul isi va insusi mult mai repede acest mod de existenta.

Preventia consta in adoptarea unui stil de viata sanatos realizat prin

  • O alimentatie sanatoasa, bogata in legume, fructe, cereale integrale si lactate semi-degresate. Cu evitarea carbohidratilor procesati, a dulciurilor cu zahar si a bauturilor zaharoase si carbogazoase, a grasimilor nesaturate- trans si grasimilor saturate. De asemenea, trebuie limitata in dieta carnea rosie si carnea procesata- tip mezeluri.
  • Exercitiul fizic. Trebuie mentionat faptul ca este mai putin importanta intensitatea efortului fizic, importanta este insa frecventa lui. Un exercitiu constant, de intensitate mica sau medie – de exemplu, treizeci de minute de mers pe jos intr-o zi, efectuat cu rutina zilnica va reduce riscul de aparitie a bolii cu aproape o treime.
Etichete: / / / / / / / / / / /

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Medic specialist Diabet Nutritie si Boli metabolice la Clinica NEUROPAIN, str. Intrarea Silistraru nr. 28, sector 6, Bucuresti

Pe acelasi subiect:


Hipoglicemia

Diabetul MODY

Diabetul gestational

Diabetul zaharat tip 2

Diabetul zaharat tip 1

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere