5 afectiuni care va pot scurta viata

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Multe vesti proaste pentru americanii supraponderali: obezitatea este principala cauza care poate scurta viata dar, totusi, poate fi prevenita.

Obezitatea fura mai multi ani din viata decat diabetul, tutunul, hipertensiunea arteriala si colesterolul ridicat – celelalte probleme de sanatate care pot fi evitate si care scurteaza vietile americanilor, potrivit cercetatorilor.

„Factorii de risc comportamental modificabili reprezinta o cauza majora a mortalitatii in SUA”, a declarat autorul principal al studiului, cercetator in medicina interna la Clinica Cleveland.

„Aceste rezultate preliminare continua sa evidentieze importanta pierderii in greutate, a controlului diabetului si a alimentatiei sanatoase pentru populatia Statelor Unite”, a continuat cercetatorul intr-un comunicat de presa al clinicii.

Obezitatea poate scurtarea viata cu aproximativ 47% mai mult decat tutunul

Tutunul a avut acelasi efect asupra duratei de viata ca hipertensiunea arteriala, au descoperit cercetatorii.

Acestia au remarcat ca trei dintre primele cinci cauze care provoaca deces prematur – diabetul, hipertensiunea arteriala si colesterolul ridicat – pot fi tratate. Indrumarea pacientilor spre o mai buna intelegere a metodelor, optiunilor si abordarilor unui tratament adecvat, poate avea un efect semnificativ, au spus autorii studiului.

Descoperirile subliniaza, de asemenea, importanta ingrijirii preventive si de ce acest lucru ar trebui sa fie o prioritate pentru medici.

Cu toate acestea, cercetatorii au recunoscut ca situatia in care se afla unele persoane poate fi diferita de a majoritatii populatiei. De exemplu, pentru cineva care sufera de obezitate si alcoolism, consumul de bauturi alcolice poate fi un factor de risc mai mare decat obezitatea, chiar daca obezitatea reprezinta cel mai mare risc pentru majoritatea populatiei.

„Realitatea este ca, desi putem afla cauza decesului unui pacient – de exemplu, cancerul de san sau atacul de cord – nu intotdeauna stim ce factori au contribuit, cum ar fi tutunul, obezitatea, alcoolul si istoricul familial. Pentru fiecare cauza majora de deces, am identificat o cauza principala pentru a intelege daca ar fi existat vreo posibilitate ca persoana sa fi putut trai mai mult,” a mai spus cercetatorul.

Descoperirile au fost programate pentru prezentare la reuniunea anuala a Societatii de Medicina Interna Generala, din Washington, D.C. Cercetarile prezentate la reuniuni ar trebui considerate preliminare pana la publicarea intr-un jurnal medical de specialitate.

Etichete: / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere