Tratamentul intensiv al diabetului creste riscul de hipoglicemie

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Excesul de medicamente anti diabet poate duce la hipoglicemie (nivel scazut al glucozei in sange), care ar putea fi prevenita, potrivit cercetatorilor.

Un studiu al cercetatorilor americani a aratat ca terapia intensiva de reducere a glucozei din sange, care poate aparea in urma unui tratament intensiv, a condus la cresterea numarului de spitalizari in randul diabeticilor.

Autorul principal al studiului, medic endocrinolog specialist, a declarat ca s-a depasit numarul obisnuit al pacientilor diabetici internati si s-a ajuns la 4.774 spitalizari pe parcursul a doi ani. In plus, s-au inregistrat 4.804 de vizite la departamentul urgente in aceeasi perioada.

Si totusi, specialistii sustin ca, in realitate, numarul diabeticilor la care s-a inregistrat hipoglicemie in urma unui tratament intensiv ar fi mult mai mare.

Desi exista numeroase cauze care pot declansa hipolicemia la persoanele cu diabet, in special aparute in urma unor factori de risc nemodificabili, cum ar fi necesitatea tratamentului cu insulina, unele episoade pot fi evitate.

Tratamente individualizate

Cercetatorii solicita specialistilor din domeniul sanatatii sa nu se mai concentreze exclusiv pe tratamente pentru scaderea glucozei din sange, ci sa se preocupe de particularitatile specifice ale fiecarui pacient in parte. Individualizarea tratamentului va duce la rezultate mai bune si la scurtarea perioadei de tratament.

„Trebuie sa aliniem schema de tratament si obiectivele cu situatia clinica a fiecarui pacient, starea lui de sanatate, situatia psihosociala si realitatea vietii de zi cu zi a acestuia, pentru a ne asigura ca ingrijirea este in concordanta cu obiectivele, preferintele si valorile lor”, spun cercetatorii.

„Este important sa ne asiguram, in egala masura, ca pacientii cu diabet nu sunt slab tratati sau, din contra, urmeaza o schema intensiva de tratament, ambele situatii pot dauna pacientilor”.

Nivelul ridicat al glicemiei pe o perioada lunga de timp poate creste riscul de complicatii legate de diabet, cum ar fi retinopatia diabetica, boala renala si neuropatia. Hipoglicemia severa, pe de alta parte, este legata de riscuri mai mari de boli de inima, caderi si fracturi osoase si o calitate mai slaba a vietii. Cheia uni tratament medicamentos bun este obtinerea unui echilibru corect.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere