Pacienti Asistente Medici

Desert fresh cu branza

Nutritionist Ioana Popa

INGREDIENTE – pentru 4 portii:

200 g branza Fagaras
30 g nuci zdrobite
o lingura de miere
150 g zmeura
optional se poate pune o jumatate de pastaie de vanilie (doar partea din interior), frunze de menta

Cum se prepara:

Intr-un bol se amesteca branza, nucile mierea si vanilia pana cand se obtine o compozitie omogena. Se toarna crema obtinuta in boluri pentru servire si se orneaza cu zmeura si frunze de menta.

Pot fi folosite si alte fructe, in functie de preferinte si sezon.

Desertul se poate servi imediat sau de la frigider.

O portie contine:

43 Kcal
11 g carbohidrati
6 g proteine
9,2 g lipide

Reteta a fost alcatuita de nutritionistul Ioana Popa care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei.

Nutritionist Ioana Popa

Pe acelasi subiect:


Testarea glicemiei: cand, cum si de ce

Schimbarea regimului alimentar contribuie la diminuarea cu 10% a excesului ponderal

Relatia dintre diabet si depresie este bidirectionala

Consumul de alcool si diabetul zaharat

Rolul controalelor periodice si importanta masurarii glicemiei

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate