Durerea la nivelul piciorului diabetic

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Diabetul apare atunci cand organismul unei persoane nu produce suficienta insulina pentru a procesa zaharurile prezente in sange. Acest lucru poate duce la numeroase complicatii, inclusiv dureri la nivelul picioarelor.

Atunci cand persoanele cu diabet prezinta durere la nivelul piciorelor, aceasta poate fi rezultatul unei leziuni a nervilor. Leziunile nervoase pot aparea daca diabeticul nu primeste tratament sau nu reuseste sa-si controleze nivelul de zahar din sange.

Potrivit Asociatiei Americane pentru Diabet, peste 30 de milioane de oameni traiesc cu diabet in Statele Unite. Unii dintre acestia nu stiu ca au aceasta boala, expunandu-se astfel la un risc mai mare de a dezvolta complicatii, cum ar fi durererile de picioare.

In continuare vom discuta, in detaliu, despre durerea generata de diabet, precum si modul de prevenire a acesteia si variantele de tratament şi remedii alternative.

De ce provoaca diabetul durere de picioare?

Neuropatia diabetica se manifesta frecvent in brate si picioare.

Persoanele care au diabet zaharat pot dezvolta mai multe complicatii, mai ales daca nivelul glicemiei nu este tinut sub control. O complicatie frecventa a diabetului zaharat este neuropatia diabetica.

Neuropatia diabetica inseamna leziuni ale terminatiilor nervoase. Ea poate aparea in diferite parti ale corpului, dar este cel mai adesea prezenta in picioare si brate. Cand apar leziuni nervoase in mebrele periferice, medicii numesc aceasta afectiune neuropatie periferica diabetica.

Atunci cand neuropatia periferica diabetica afecteaza picioarele, inseamna ca nervii nu mai functioneaza normal. Pe langa durere, diabeticul mai poate simti amorteala si furnicaturi.

Persoanele care sufera de neuropatie periferica diabetica prezinta un risc mai mare de a dezvolta complicatii grave ale talpilor sau gambelor, cum ar fi leziuni sau amputari.

Odata instalata neuropatia diabetica, tratamentul tinde sa se concentreze asupra reducerii simptomelor de durere si crampe şi, de asemenea, incetinirii evolutiei afectiunii.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

 

 

 

Etichete: / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere